HIRDETÉS

DISPUTA moderálási elvek

A moderátorok viszonylag kevesen vannak, így hát a hozzászólások többségét egyikük sem látja. Ezért kérjük, hogy ha olyan bejegyzésre bukkan, amely megítélése szerint akadályozza a kulturált társalgást, jelezze ezt az ügyelet e-mail címén. A moderátorok a tartalmi beavatkozásokról a Közlemények topikban tájékoztatják az olvasókat.

1. Mi az, amit a moderátorok általában törölnek?

1.1. Témarombolás:
Technikai rombolás: JAVA, nagyméretû képek, kis- és nagyregények. bemásolása, a topikok letöltését akadályozó vagy lényegesen lassító linkek, képek. Elrontott HTML-kódok, automatikusan induló file-letöltések, átirányítások és minden más olyan beavatkozás, ami megváltoztatja a topik méretét, megjelenését, illetve akadályozza annak rendeltetésszerû használatát. Szöveg nélküli hozzászólások, bejegyzések stb.
Tartalmi rombolás: a kulturált, folyamatos társalgást feltûnõen és szándékosan akadályozó és zavaró, agresszív vagy off topik (a topik meghirdetett témájához nem tartozó) hozzá- és beszólások. Flood: ha nem szándékos, (pl. véletlen az ismétlés), egy bejegyzés meghagyása mellett a többi példány törlésre kerül. Szándékos flood, ha valaki egy beírást háromnál több topikban helyez el.

1.2. Alpári ill. agresszív, fenyegetõ hangnem: beszélgetõ-partnerek esetében a fórum ill. a téma jellegétõl függõen, megítélés szerint törölhetõk

1.3. Bárki valós, személyes adatának (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás) explicit engedély nélküli közzététele, feltéve, hogy az érintett azokat (a Disputa valamelyik topikjában) nem maga hozta nyilvánosságra.

1.4. Pornográf képek, szövegek, különbözõ nemzetek nemzeti jelképeinek szidalmazása, gyalázása, kegyeletsértés, gyûlöletkeltés, valamint az ilyen témájú web-oldalakra mutató linkek.

2. Letiltások

A moderátoroknak a kulturált társalgást szándékosan és/vagy ismétlõdõen akadályozó felhasználók jogosítványait korlátozniuk kell. A tiltás lehet részleges vagy teljes körû, ideiglenes vagy végleges. Kirívóan durva esetben az adott nick összes, addigi hozzászólásának törlésével is járhat. Nickhamisítás esetén, (vagyis abban az esetben, ha valaki valamely, a Transindex Disputáján már bejegyzett nickre hasonlító, megtévesztésre alkalmas néven jelentkezik be), továbbá, ha valaki jogokkal védett neveket, elnevezéseket illetéktelenül használ, a beírások törlése mellett a moderátorok az összes jogosultságot megvonják. Moderátor által törölt hozzászólások visszamásolása is letiltást eredményez.

3. Topik-áthelyezések

A moderátorok azokat a topikokat, amelyeket véleményük szerint nem a topik tartalmának megfelelõ Disputa-fórumon nyitottak, áthelyezik oda, ahova inkább tartoznak.

cron
Not able to open ./cache/data_global.php