HIRDETÉS

A volt Csepel Művek Gyártelep kármentesítési feladatainak me

A tamagocsi pszichológiától az űrhajó barkácsolásig.

A volt Csepel Művek Gyártelep kármentesítési feladatainak me

HozzászólásSzerző: annacsepel » 2009.06.10. 15:44

A Csepeli Önkormányzat kezdeményezésére a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium megbízásából 2009. márciusában elindították a nagy múlttal rendelkező Csepel Művek területének környezeti vizsgálatát. A teljes projekt különlegessége, hogy első alkalommal áll majd a szakemberek rendelkezésére egy a terület kármentesítésére irányuló komplex stratégiai terv.
annacsepel
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2009.06.10. 15:42

Re: A volt Csepel Művek Gyártelep kármentesítési feladatainak me

HozzászólásSzerző: annacsepel » 2009.06.10. 15:45

A projekt célja nem más, mint elsősorban a múltbeli tevékenységek által okozott szennyezések feltárása, kármentesítési eljárások kidolgozása illeszkedve az Integrált Városfejlesztési Stratégiához. A projekt során kidolgozásra kerülő stratégiai szakanyag a lehetséges kármentesítési beavatkozási lehetőségeket fogalmazza majd meg, illetve számba veszi, hogy melyek alkalmazhatók a volt Csepel Művek területén.
A felmérés már korábbi mérési adatokra, történeti dokumentációkra és a jelenlegi mérési eredményekre hagyatkozik. A már korábban kialakított és mintavételezésre még alkalmas, valamint az újonnan meghatározott így összesen 50 db mintavételi pontokból az állapot-felmérési feladatokhoz kapcsolódóan történik mintavételezés. Amennyiben a rendelkezésre álló adatok alapján a már létező monitoring kút nem ad elegendő információt a felszín alatti víz minőségének megállapításához, ott újabb mintavételi pontokat alakítanak ki.
A területen már működő monitoring kutak kialakításának célja általában egy-egy kisebb terület, gyártelep, gyárrész környezeti állapotának nyomon követése érdekében történt. A jelen projekt célja ennél átfogóbb: a volt Csepel Művek területének jelenlegi környezeti állapotára vonatkozó átfogó információk gyűjtése, mérések végzése; aminek érdekében a már meglevő felszín alatti víz mintázására alkalmas monitoring kutak mellett (amit a Konzorcium szintén elvégez) további monitoring pontok kialakítása is szükséges. A területen feltehetően jelen levő szennyező anyagok a korábbi és eddig elvégzett vizsgálati eredmények szerint vándorolnak a területen, ezen szennyezés-terjedések feltérképezésére a korábban kialakított monitoring kutak mintázásán kívül szükség van új fúrási pontok kijelölésére és mintavételezésére is.
annacsepel
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2009.06.10. 15:42


Vissza: T E C H

cron
Not able to open ./cache/data_global.php