A boldogsagerzethez , pusztan a penz nem eleg, ez egy sokkal komplexebb dolog-szerintem egy topikot is megerne,
de , azert , azt nem hinnem , hogy a fejletlenebb orszagbeliek , boldogabbak, mint pl. a az oceantuliak.
pl., szazalekban lemerve a milliomosok kozul tobben kabitoszereznek mint a nincstelenek, tobben elnek viharos csaladi eletet mint a nelkulozok - szerintem. mas-mas lehet a feleloseg erzet is. pl. ha valaki beleszuletik a gondtalansagban, az nem ismer olyant, hogy valamit, valakit ertekelni is kell, kellene - persze tisztelet a kivetel. de ha valaki megtud elegedni azzal amije van, az mar kiegyensulyozottabb eletet tud elni vs aki allandoan elegedetlenkedik - mert ez szuli az irigyseget, a boszusagot - ha pl. a szomszedja hirtelen jolletbe kerul. itten mar szerintem boldogsagrol nem beszelhetsz, de lehet szinlelni azt.
csak egy pl. amennyire ezt ide be lehet illeszteni;
ha egy New York-i turista le megy Floridaba 'neha' libaborosok lesznek az alkalmazottak, mert NY-ra jellemzo a turelmetlenseg, a gyorsasag, es neha nagyon parasztosan tudnak viselkedni. De ha pl. egy PA turista jelenik meg, az mar sokkal kellemesebb tud lenni mint NY vs PA. mas es mas az elet vitel, NY-ban sokkal stresszesebb, sokkal gyorsabb minden, a penz sokkal gyorsabban cserel gazdat - vagyis sokkal nagyobbak a lehetosegek, mig PA ben az emberek sokkal nyugotabbak PA vs NY. - persze mindig ertsd oda, hogy tisztelet a kivetel.
szoval szerintem a penz az csak bajt csinal - persze jo ha van, nagy a vonzasi hatalma - de ne ess a penz, az anyag szolgajava. probaly meg szabadon elni, es ne hanyagold el korulotted a szeretetteid- ok szerintem tobbet ernek.
A matracos elmelet, nem ervenyes ram, de ezt nincs is honnan tudjad.

de van abban is igazsag, hogy aki ad az kap.