HIRDETÉS

Csíkszentdomokos

Tiéd a város, magadnak rombolod.

Csíkszentdomokos

HozzászólásSzerző: zalazar » 2009.01.10. 00:00

"Non recuso laborem"-Márton Áron
zalazar
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2009.01.09. 23:44
Tartózkodási hely: Csíkszentdomokos

Re: Csíkszentdomokos

HozzászólásSzerző: MaKKAi » 2009.01.21. 23:23

Jertek mán, szidjatok valakit. Ehhez értünk :)
MaKKAi
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2009.01.21. 23:22

Re: Csíkszentdomokos

HozzászólásSzerző: El Secui » 2009.01.28. 10:28

sziasztok.....
El Secui
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2009.01.28. 10:24

Re: Csíkszentdomokos

HozzászólásSzerző: domokos » 2009.02.11. 20:49

:( Szomoruan értesültem hogy mégis azok győztek akik ellenezték a domokosi hokit.
És ami a legszomorubb az hogy a szülők saját maguk tették tönkre a csapatot ( tisztelet a kivétel ) akik egymás lábára taposva vitték gyerekeiket az ujonnan kijelőlt edzőhöz karcfalvára nem gondolván arra hogy ezzel saját magukat és legfőképpen saját gyerekeiket alázzák meg.
Ezért nem is lessz semmi normális ,egészséges fejlődés domokoson mert sajnos GERINCTELENEK vagyunk :cry:
domokos
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2008.12.25. 16:23

Re: Csíkszentdomokos

HozzászólásSzerző: virtual » 2009.09.15. 10:49

Nem otthon élő domokosiként tanulmányozom és érdekelnek a második világháborús orosz betörés történései, ezen belül domokos és Domokos környéke még fehér folt. Sajnos a nagyszüleim, akik ezeket átélték, túl korán meghaltak, hogy átadják az emlékeiket, de nem is szivesen meséltek a háború eseményeiről, most már én is megértettem, hogy miért... Gyerekkoromból emlékszem, hogy a marosfői alagút alatt levő völgyben volt egy völgyzár a csigolyák között (ha jól emlékszem, 2 vagy 3 sor tankakadály), vele szemben pedig az oldalban lövészárkok és géppuskafészkek voltak kialakitva, azok még most is felismerhetőek ,annak ellenére hogy a bokrok és a fák felvették. Ez a völgyzár az Árpád vonal része volt, erre vonultak vissza a Gyimesi és az Úz völgyi orosz betörés után a német és a magyar honvédcsapatok. Az 1999-ben kiadott falumonográfiában nincsen megemlitve hogy milyen szerepe is volt ennek a völgyzárnak, hogy voltak-e ott számottevő harcok, ezért érdeklődnék ezen az úton is, esetleg tud-e valaki harcokról még innen a környékről. Sajnos az akkori honvédek nagy része már az örök harcmezőkön pihen, aki meg él, az már (a legfiatalabbak is) 84-85 éves, de hátha vannak nálamnál szerencsésebb unokák, akiknek elmesélték az akkori dolgokat. Sajnos a tankakadályra ráépitették a halastavakhoz vezető utat, legalábbis úgy láttam az autóból, épp ezért szeretném ha valaki tudna adni egy fotót, amin még látszik. Bármilyen segitséget szivesen veszek, akár itt a fóromon, akár privátban. Kár lenne, hogy az utókor ne tudjon erről a piciny védővonalról, már csak azért is, mert a második világháború után a román állam sikeresen eltüntette az Árpád vonal még épen maradt védelmi épitményeit, ahol pedig épen maradt (pl. Felvidéken sok bunker épen maradt), ott turista látványosságként (újra)hasznositották.
virtual
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2009.09.15. 09:40

Re: Csíkszentdomokos

HozzászólásSzerző: virtual » 2009.09.16. 10:34

Mikor lesz a Pásztorbükk-i búcsú ?
virtual
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2009.09.15. 09:40

Re: Csíkszentdomokos

HozzászólásSzerző: domokos » 2011.06.22. 18:41

Udvozletem mindenkinek , latom mindenki a sajat dolgaval van elfoglalva , senkinek semmi megjegyezni valoja sincs , bele fasultunk ? Hat igen mar nem birjuk hogy szova tegyuk az egyesek hoszzu nyelvel torteno rohangalasat ket harom altaluk felsobb rendunek megitelt potrohaja fele.
Mindenki szeretne ki....i mindenkinek , csak eppen egyeni elonyre tegyen szert . Megjelenik ujr a faluban Kercso gyereklopogato es egy par szellemileg alulfejlett magat szulonek nevezo nagy gyerek maris rohan utanna viszi porontyat magyarorszagra , es meg abba ringassa magat hogy ha mit szulo nem volt kepes biztos anyagi hatteret biztositani gyerekeinek es maganak , most majd az o porontya megoldja , agyon keresi magat es majd eltartja az egesz csaladot .
Sajnos ezek a buta szemelyek miatt kell szenvedjen a tobbseg , aki az otthon maradasban gondolkodik , es arra torekszik hogy a gyerekenek biztositsa az otthon meleget,
A masik szomoru dolog , hogy mindig azok razzak a rongyot akik nem engedhetik meg anyagilag. Majd ugy jarnak mint a szodavizes , nem birta a fiat magyarban tartani , most seggnyalasbol az oltozot takaritsa a gyereke csapatanak . Hat csak igy tovabb okostojasok :D
domokos
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2008.12.25. 16:23


Vissza: L O K Á L P A T R I Ó T Á K

cron
Not able to open ./cache/data_global.php