obgabor53 írta:kedves "powershot" azt írod nekem, hogy "azok a sínek az agyadban vannak" lehet, de véleményem szerint neked ott sincsen sok... én igazán nem akarlak bántani de... közel egy hetet nem voltam Internet közelben, s ma megnyitva a gépet s látom, hogyan reagáltad le a véleményemet...hát ami azt illeti, lehet hogy neked van vajmi igazad abban, hogy Antonescut szavazva, néhány százalékkal a segítségére lettünk volna...na de hol van itt az árulás amiről beszélsz? S kit is árult el a „udmr” ? Volt olyan ígéret valaha, hogy az RMDSZ a liberális párttal szavaz? Nem emlékszem.
De lépjünk tovább. Feltettél egy nagy kérdést amire te már előre tudod a választ: --” igazából, mondj egy ésszerű érvet, ami a mellett van, hogy Kelemen Hunor az elnökjelölt és amiért nem lehetett Magyar Összefogás jelöltet állítani, mint az EU választáskor? – igaz, hogy tudod a választ?... mert az a tény, hogy az érdekképviselet egy fiatal jelölttel indult, az már eleve egy lépés volt arra, hogy a Magyar Összefogás megvalósuljon...de hát a szász féle politizálás, demokrácia az már ilyen...s sajnos, látom, hogy vannak hívei is. Én igazából nem is ítéllek el. Mindég ilyen volt a magyar...lázongó, elégedetlen, saját fajtájával szemben. Kíváncsi lennék létezik-e véleményed szerint olyan jelölt akire szavaztál volna... Mint már említettem, a múlt hetet, Zala megyében töltöttem. Találkoztam nagyon sok régi és új Fidesz-s barátommal, ők sem értik, miért van szükség a jelenlegi széthúzásra.... Továbbá írod, hogy - Vagy itt most nem volt szükség Tőkés Lászlóra listavezetőnek, hogy bevigye a két udmrst ?. Na kiskomám, itt lehetne beszélni arról kinek kire volt szüksége... Minden tisztelet a püspök úrnak, aki akkor hallatta szavát amikor te, talán nem is voltál meg...de be kell ismerni, hogy bármennyire próbálkoztak egyesek lejáratni úgy a püspök urat mint az érdekképviseletet ez meghiúsult s mára mégis ahogyan te nevezed „udmr” az akire odafigyelnek kül és bel-politikai szakértők. Szóval kishaver ne lázongj, szavazz saját belátásod szerint de ne próbálj befolyásolni senkit a te „magyarszavazatoddal” hisz ennek a „szabadalmát” már mások régen levédték....
1. az agyamba, hogy mik vannak, azt nem tudhatod

2. A Magyar Összefogás azt jelentette volna, ha az UDmR ajelölt kiválasztásakor egyeztet más magyar pártokkal, szövetségekkel (EMNT, SZNT stb)
3. Megnyugtatlak, megvoltam már 1989-ben, sőt, de ez nem ide s nem rád tartozik.
4. Kishaver az apukád veled. Pártaktívisták mindig voltak s lesznek. Ezzel nincs is semmi gond.
Besimulni a tájba, a zsírosbödönbe, ez is egy magatartás. Isten áldjon.

5. Érvénytelent szavaztam s a második fordulóban is azt teszem.
Mert nincs olyan jelölt, aki az erdélyi magyarság, s ezen belül a székelyek érdekképviseletét felvállalná. Nemcsak szóban, tettben is.
6. Figyeld közben az erdélyi sajtót is, ha van időd a csonkamagyar barangolásaid ideje alatt (is). AZ RmDSZ már alá is írt a PNlvel, de Geona nevét ki nem ejtette. Lebegtet. Locsog. Balkanizálódik. Balkanizálódott. Sajnos.