HIRDETÉS

ROMBOLÁS A CIGÁNYTELEPEN

Felszínesek és alaposak túlélési technikái.

Re: ROMBOLÁS A CIGÁNYTELEPEN

HozzászólásSzerző: powershot » 2009.06.19. 18:23

Timi 2009 június 19 17:42

Powershot, el kéne végre olvasni ezt a cikket, ha már ennyit kommentelsz hozzá. A tolvajból, gyilkosból nem csináltam áldozatot. Nem állítottam sehol, hogy a megoldás az, ha egy kolozsvári hölgyike előregyártott klisékkel a fejében "kiszáll". (Itt rám gondoltál? Székely vagyok, nem rasszista.) A riportban nem megoldást, hanem helyzetképet mutatok, ami nem teljes, nyilván, nem is lehet az. Sehol nem állítottam (s most megint ismétlem magam, de hát a kommenteket sem olvasod, úgy tűnik), hogy "kiszállásom" folyományaképpen kellene bármiféle döntést hozni, politikákat vagy stratégiákat kidolgozni. Nem állítottam, hogy nem lenne szükség további cikkekre, kutatásra, civil kezdeményezésre, párbeszédre, közvetítésre, a rendőrségek és önkormányzatok felkészítésére stb-stb, sőt!


Kedves Timi, mint a gyermek, ki az apja közelébe kerül, miután velemi csínyt követett el, te is írsz nekem, miközben úgy tudod, hiszed, hogy már nem válaszolhatok, hiszen a kommentálás lehetőségét megszüntetitek.

Stílusos ez is, ez is az emberi jogok, az esélyegyenlőség, a korrektség stb, mintapéldánya

a te stílusodban válaszolva:

Timi, el kéne olvasni egy-két cigány szakirodalmat, ha már cigány szakértőnként tündökölsz itt jobbra-balra, főleg balra, szélsőbalra


A "riportban" nem helyzetképet mutatsz, hanem egy ferde képet. Torzat.

És ez az, amit felróttam.

A helyzetképhez a székely fél is hozzátartozik, és nem nénik, bácsik szintjén.


de írtam már: a szöveged nem érdemel több szöveget.

A téma: az igen. Arról kell beszélni.

Hidd el: én is székely vagyok, nem rasszista. És nem újságíró szinten élem meg a cigány-székely kapcsolatot.
Ó, ha rózsa bimbó lehetnék
Avatar
powershot
 
Hozzászólások: 249
Csatlakozott: 2008.12.30. 18:35

Re: ROMBOLÁS A CIGÁNYTELEPEN

HozzászólásSzerző: Kánya » 2009.06.19. 21:07

Nnah: végigolvastam (mármint, a hozzászólásokat).
Mifelénk is tiltja a törvény az önbíráskodást, de ha valaki tetten éri és lelövi a betörõt, fel van mentve - olyan erõs a pártjára álló közvélemény.
Hogy "megélhetési lopás" ide vagy oda - az nem az én, hanem az állam dolga. Oldja meg másképp - nem az én káromra.
Én tudom magamról, hogy én is lelõném õket - beletartozik a magánvagyon elidegeníthetetlenségének fogalmába.
Elvégre, azért is vagyok itt, mert anno kirabolták a családunkat (hogy az állam, vagy cigány, vagy egyéb tolvaj, mindegy).
Szerintem, akkortájt születhetett az a gondolat, hogy el lehet venni a másét, büntetlenül.

De van itt valami, amit megszívelhetnétek ti is: "Az Áldozatok Szervezete" - ügyvédjükkel, szószólóikkal, stb. - nagyon aktívak/eredményesek.
Persze hogy van szabad akaratunk, hiszen nincs más választásunk. (The Hitchens Paradox)
Avatar
Kánya
 
Hozzászólások: 710
Csatlakozott: 2008.12.23. 16:42
Tartózkodási hely: Messzeföldön

Re: ROMBOLÁS A CIGÁNYTELEPEN

HozzászólásSzerző: segito » 2009.06.20. 02:55

a cigan ugy az nagyon kapora jon a roman politikusoknak. hasznaltak es hasznaljak. tobb magyar negyedet tettek tonkre pillanatok alatt a cigany betelepitesi politikaval. pl.-t nem mondok, mert nagyon sok van mar belole.

ketto; ezek lesznek a tulelok hosszu tavon. igenytelenebbek, szivosabbak mint barki mas. az elpuhult magyarsag, de ertsd ide az elpuhult nyugatot is, - egy vilagmeretu katasztrofat nem konnyen el at, de a ciganysag majd jatszva teszi magat tul azon. India, Kina, stb es a tobbi, az aranykorat eli ma a nyugathoz viszonyitva.

a ciganysagban meg az is nagy elony, hogy nem kotott semmihez, nem anyira mint pl. egy erdelyi lakos. konnyen tul teszi magat. hat ha meg mikor a roman allam is halgatolagaosan kihasznalja a maga javara.

na latjatok, ebben voltak sokkal elobb a koszovoiak is, nem kotodtek semmihez, s igy nem ereztek, hogy van vesziteni valojuk - s ez sikerre vitte vagyukat.

talan fogadni mernek, hogy most a ciganyok szaporodnak a legjobban romaniaban. ma a letszam egy nagyon fontos sullyal bir... kik vannak tobben? mar csak 20%, vagy meg 20% folott vagyunk? meg letezunk, vagy mar nem is vesznek figyelemben mert tul kevessen vagyunk. ez sok erdelyi telepulesre jellemzo.
Szabad világ

"Wisdom we know is the knowledge of good and evil- not the strength to choose between the two."
--John Cheever --
segito
 
Hozzászólások: 311
Csatlakozott: 2008.12.23. 23:43
Tartózkodási hely: attól függ


Vissza: É L E T M Ó D

cron
Not able to open ./cache/data_global.php