Timi 2009 június 19 17:42
Powershot, el kéne végre olvasni ezt a cikket, ha már ennyit kommentelsz hozzá. A tolvajból, gyilkosból nem csináltam áldozatot. Nem állítottam sehol, hogy a megoldás az, ha egy kolozsvári hölgyike előregyártott klisékkel a fejében "kiszáll". (Itt rám gondoltál? Székely vagyok, nem rasszista.) A riportban nem megoldást, hanem helyzetképet mutatok, ami nem teljes, nyilván, nem is lehet az. Sehol nem állítottam (s most megint ismétlem magam, de hát a kommenteket sem olvasod, úgy tűnik), hogy "kiszállásom" folyományaképpen kellene bármiféle döntést hozni, politikákat vagy stratégiákat kidolgozni. Nem állítottam, hogy nem lenne szükség további cikkekre, kutatásra, civil kezdeményezésre, párbeszédre, közvetítésre, a rendőrségek és önkormányzatok felkészítésére stb-stb, sőt!
Kedves Timi, mint a gyermek, ki az apja közelébe kerül, miután velemi csínyt követett el, te is írsz nekem, miközben úgy tudod, hiszed, hogy már nem válaszolhatok, hiszen a kommentálás lehetőségét megszüntetitek.
Stílusos ez is, ez is az emberi jogok, az esélyegyenlőség, a korrektség stb, mintapéldánya
a
te stílusodban válaszolva:
Timi, el kéne olvasni egy-két cigány szakirodalmat, ha már cigány szakértőnként tündökölsz itt jobbra-balra, főleg balra, szélsőbalra
A "riportban" nem helyzetképet mutatsz, hanem egy ferde képet. Torzat.
És ez az, amit felróttam.
A helyzetképhez a székely fél is hozzátartozik, és nem nénik, bácsik szintjén.
de írtam már: a szöveged nem érdemel több szöveget.
A téma: az igen. Arról
kell beszélni.
Hidd el: én is székely vagyok, nem rasszista. És nem újságíró szinten élem meg a cigány-székely kapcsolatot.