I can't stand it = ki nem állhatom
Vajon miért fordították az angolok ezt olyannyira szószerint?

Kánya írta:I can't stand it = ki nem állhatom
Vajon miért fordították az angolok ezt olyannyira szószerint?
Kánya írta:- ha nem osztrák, akkor német; ha nem német, akkor orosz; ha nem orosz, akkor zsidó ...
... és szívbõl lenézni/utálni mindenkit, aki nem magyar? Ki tudja, talán felnõnénk, mint a többi utóországok?
Kánya írta::)
Tudok errõl a lakájmentalitásról, amirõl nem tudtunk leszokni, habár már majd'100 éve nem kötelezõ - ha nem osztrák, akkor német; ha nem német, akkor orosz; ha nem orosz, akkor zsidó - ki nincs velünk, ellenünk van.
Mer' nekünk olyan a nemzeti önérzetünk, hogy mindig muszáj valaki mást dicsérni - de az, hogy minket senki sem, az csak normális, nemde?
Há' nem volna akkor már jobb angolosan (hehehe) kitolni alsó ajakunkat, és szívbõl lenézni/utálni mindenkit, aki nem magyar? Ki tudja, talán felnõnénk, mint a többi utóországok?
Kánya írta:Pedig, ha nem volna Izráel, akkor most mindenhol sokkal több zsidó lenne.
döbrögi írta:Kánya írta:Pedig, ha nem volna Izráel, akkor most mindenhol sokkal több zsidó lenne.
Ez vészesen emlékeztet arra az örökzöld mondásra, miszerint: "nekem igazán semmi bajom nincs az iksz, vagy ipszilon nemzettel, csoporttal stb., csak éppen ne lennének egyhelyütt olyan sokan, hogy ennyire idegesítõen látszodjanak ... 'sze nekik is sokkal jobb volna, ha szépen kussolva ide-oda beolvadnának. Grrr!"
Kánya írta:Kedves Ármányka![]()
döbrögi írta:Kánya írta:- ha nem osztrák, akkor német; ha nem német, akkor orosz; ha nem orosz, akkor zsidó ...
Na ... na, alakul, csak kialakul!Hátha leszel te még ennél konkrétabb is! ...
Nagy kópé vagy, Kánya, te Nagy Fehér Testvér, már megbocsáss - és még hogy nálam "van mindennek valahogy zsidó vonatkozása", mi?
Kánya írta:Hehe: csak a történelmi sorrendet követtem, automatice - nnah, ki az ármánykodó?
Rideg írta:Képes-e a nemzeti önérzet a változásra? Ki vagy mi alakítja őt? Netán a sorsnak csapásai? Dehát az már megvolt, többszörös újrajátszásban és ez lett belőle! Akkor, próbáljuk jókedvvel, bőséggel? Sajnos-sajnos, pillanatnyilag nincs raktáron, talán ha holnap befáradna...
judy írta:Én csak azt nem bírom felfogni,hogy ha valaki elhagyja a szülőhazáját ,az hogy nem érti meg ,hogy korlátozottak otthon a lehetőségek és nincs munkahely,és minden a reláción múlik és nem azon ,hogy mit tudsz.Ha valaki elmegy annak oka van ,és legalább az nem kellene leckét tartson az otthon maradtaknak.Nagyon szomorú dolog ez....Boldog Új Évet
Kánya írta:Bocsi - nem akartam leckét tartani, és ha visszaolvasom, egy sorom se mondja azt, hogy mit hogyan csináljatok.
Csak annyit mond, hogy nem értem - nem értem, mert másként látom, mégha mégannyira uniszonban beszélne is mindenki. Talán, mert immár több mint 30 éve nem vagyok ott - de talán, mert már más mércével mérek. Vedd észre, hogy nálatok is vannak cégek, amelyek virulnak.
De elfogadom a kritikát, mert már többször mondták, hogy "rámenõs" vagyok - mint ahogy az illik is egy pionírhoz. Lehet, hogy kiérzõdik.
BÚÉK!
Kánya írta:- ha nem osztrák, akkor német; ha nem német, akkor orosz; ha nem orosz, akkor zsidó ...
Hehe: csak a történelmi sorrendet követtem, automatice - ..
Kánya írta:Mert panaszkodni mindegyik tud - és ráfogni az okot másra: a kormányra, az EU-ra, a zsidókra, a világot áthálózó pénzügyi klikkekre - csak sajátmagára nem.
segito írta:... ha valamikor megtanulunk nyitottak lenni egymas irant, akkor majd nem lessz irigyseg, akkor elfogjuk tudni fogadni egymast ugy ahogy van ... inkabb probalni megnyilni, nyitottak lenni egymas irant. nyitottan sokkal konnyebb az elet, legtobb esetben mi csinaljuk a legnagyobb nehezseget sajat magunknak. a gond az mindenutt megvan, nem csak ott, vagy itt...
boldog BUEK!
döbrögi írta:Amúgy én is mindig azt mondom, hogy aki elment, - teljesen mindegy, hogy mikor és mi okból, - az tényleg ne igen tartson se megélhetésbõl, se napi vagy hosszútávú politikából kurzusokat az otthonmaradtaknak. És fõleg ne magyarságból, és ezt meg pláne akkor ne tegye, amikor õ maga már magával a magyar nyelvvel is csak egy egészen távoli köszönõ viszonyban - ha még ugyan - áll! Ezt most nem föltétlenül neked szólt, hanem csak úgy általában ...